Ekstraordinær valgforsamling onsdag den 7. oktober kl. 19.00 i konfirmandstuen i præstegården i Skuldelev

Ekstraordinær valgforsamling 7. oktober 2020 kl.:19:00

Ledige pladser for Selsø sogn i menighedsrådet.

Ved første runde af valgforsamling blev der ikke valgt nok medlemmer for Selsø sogn. Derfor afholdes nu en ekstraordinær forsamling. Der skal vælges yderligere 2 kandidater Mød op, hvis du vil stille op, og mød op og vær med til at stemme.

Foredrag om genforeningen 1920 - da Sønderjylland blev delt

Foredrag i konfirmandstuen tirsdag den 3. november kl. 19.00 om Genforeningen 1920 – da Sønderjylland blev delt.

Hvorfor blev Sønderjylland delt? Hvorfor kom grænsen til at gå, hvor vi kender den i dag? Kunne grænsen være blevet trukket anderledes? Er den dansk-tyske grænse trukket retfærdigt?

Disse og mange andre spørgsmål vil blive besvaret i foredraget om Genforeningen i 1920. Da tyskerne i 1914 fejrede 50-året for sejren over Danmark i 1864, var der ikke mange der troede, at Genforeningen var så tæt på. Men krigens udvikling gav de dansksindede sønderjyder en mulighed for at stemme sig hjem til Danmark den 10.februar 1920.

Der var to afstemninger, den første i zone I den 10.februar 1920 med et klart dansk flertal, den anden i zone II den 14.marts 1920, hvor der overalt var tysk flertal. Foredraget vil gøre rede for diskussionen om grænsens forløb, men vil også komme ind på, at grænsen ikke er en historisk grænse, men en demokratisk sindelagsgrænse.

Jørn Buch er historiker, forfatter og foredragsholder, med speciale i Sønderjylland, dansk identitet og europæiske mindretal.