Med livet som indsats

Vores præst Victor Greve, som også er feltpræst vil i sit foredrag tage udgangspunkt i de menneskelige konsekvenser, valg og udfordringer der ligger i, at være i en krigszone. At være sjælesorger for soldaterne og sende døde danske soldater hjem i kister til deres elskede i Danmark.

Den svære hjemkomst, hvor han pludseligt stod alene med en sigtelse på livstid.

Han kommer ind på de store spørgsmål i livet: Hvad er meningen med livet? Hvorfor træffer man de valg, man gør? Hvad er et menneskeliv værd? At føle sig alene i verden? At miste alt mod, håb og tro? At være tro mod sig selv, når livet ser mest håbløst ud.

Medierne skrev: Feltpræsten der kastede bombede og skød mod Taleban" "En dansk feltpræst har deltaget aktivt i krigen i Afghanistan. Med håndgranater og automatvåben har han været med til at forsvare en dansk militærlejr. Desuden har han deltaget aktivt i en offensiv mod Taliban!.

Foredraget finder sted tirsdag den 25. februar kl. 19.00 i konfirmandstuen i præstegården i Skuldelev

Vil Du være rask?

Foredrag med sognepræst og forfatter Poul Joachim Stender i Konfirmandstuen i præstegården i Skuldelev torsdag den 19. marts kl. 19.00: Vil Du være rask?

Terapeuterne, coacherne, supervisionen, tidsånden har sygemeldt danskerne. Mænd er blevet tøffelhelte og både kvinder og mænd er mere optaget af deres egen krop end deres elskedes krop.

Vi er blevet til små, selvoptagede mennesker i et samfund, hvor fornuften og systemerne har overtaget dagsordenen, og hvor vores hovedrolle er at blive effektive producenter i et effektivt producerende samfund.

Der er brug for et opgør med den selvkærlighed og den fornuft, der har overtaget os og gjort os til gudsløse, fantasiforladte borgere, der hellere bytter tid for penge end penge for tid. Tiden er inde til, at vi erklærer os for raske ved at satse på et højt liv fremfor et langt liv. Og højt liv får vi, hvis vi, med Gud i ryggen, tør gamble med vort liv, sætte trygheden på spil, tage chancer.

Tilmelding

Der kræves ingen tilmelding til foredragene og de er alle gratis. Vel mødt!